Thursday, February 9, 2012

Τα όσκαρ της Premier League

Η Γιουνάιτεντ έκανε απίστευτο come back στο παιχνίδι με την Τσέλσι (3-3), η Άρσεναλ διέλυσε 7-1 την Μπλάκμπερν, η Σίτι έμεινε μόνη στην κορυφή και το gazzetta.gr μοιράζει τα όσκαρ της 24ης αγωνιστικής.

ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ: Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έκανε χατ τρικ στο παιχνίδι της Άρσεναλ με την Μπλάκμπερν, έφτασε τα 22 γκολ στη φετινή σεζόν, τα 88 στην Πρέμιερ Λιγκ με τους «κανονιέρηδες» και μπήκε στο top 10 των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 123 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις! Ο Ολλανδός ήταν για ακόμη μία φορά εκπληκτικός, άνοιξε το σκορ μόλις στο 2', έδωσε ξανά το προβάδισμα 2-1 στην Άρσεναλ στο 38', έκανε το 6-1 στο 62', ενώ έβγαλε και άλλες δύο αστίστ, μία στον Τσέιμπερλεϊν για το 3-1 και μία στον Ανρί για το τελικό 7-1 στις καθυστερήσεις.


Β' ΡΟΛΟΥ: Ο Σερ Άλεξ αποφάσισε να ξεκινήσει τον Ράιαν Γκιγκς στο ντέρμπι με την Τσέλσι, με τον Ουαλό να αγωνίζεται σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού στον άξονα της μεσαίας γραμμής και να κάνει ακόμη μία μεστή εμφάνιση. Ο Ουαλός στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 3-1 ήταν εξαιρετικός και έδωσε την ασίστ στον Ερνάντες με σέντρα ακριβείας, με τον Μεξικανό να κάνει το τελικό 3-3 στο 84'.

ΣΕΝΑΡΙΟΥ: Το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής ήταν αναμφίβολα εκείνο της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους παίκτες των δύο ομάδων να ανταποκρίνονται πλήρως στις προσδοκίες. Ο Στάριτζ άδειασε τον Εβρά στο 36', γύρισε την μπάλα και ο Έβανς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0, ενώ με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάτα με πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση έδωσε στους γηπεδούχους προβάδισμα δύο τερμάτων! Όλα έδειξαν να τελειώνουν στο 50', όταν ο Νταβίντ Λουίζ με κεφαλιά έκανε και το 3-0, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 58' κέρδισαν το πρώτο πέναλτι με τον Ρούνεϊ να μειώνει σε 3-1, ενώ 11' ο Γουέμπ καταλόγισε και δεύτερο πέναλτι (αυτή τη φορά δεν υπήρχε τίποτα) και ο Άγγλος επιθετικός έκανε το 3-2 για να βάλει φωτιά στο παιχνίδι! Τελικά, στο 84' οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν την μεγάλη επιστροφή και έφτασαν στην ισοφάριση με κεφαλιά του Ερνάντες για το 3-3 σε μία απίστευτη εξέλιξη. Ο Ντε Χέα έκανε την απόκρουση της χρονιάς στο τέλος σε φάουλ του Μάτα για να μείνει η ισοπαλία μέχρι το τέλος.


CASTING (καλύτερη ενδεκάδα σε σύστημα 4-3-3)Τερματοφύλακας: Γουέιν Χένεσι (Γουλβς)
Δεξί μπακ: Κάιλ Γουόκερ (Τότεναμ)
Κεντρικός αμυντικός: Ρότζερ Τζόνσον (Γουλβς)
Κεντρικός αμυντικός: Τζολέον Λέσκοτ (Μάντσεστερ Σίτι)
Αριστερό μπακ: Νιλ Τέιλορ (Σουόνσι)
Αμυντικός μέσος: Ντάνι Γκάθρι (Νιούκαστλ)
Κεντρικός μέσος: Ράιαν Γκιγκς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Κεντρικός μέσος: Χουάν Μάτα (Τσέλσι)
Αριστερός επιθετικός: Άλεξ Τσέιμπερλεϊν (Άρσεναλ)
Δεξιός επιθετικός: Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)
Κεντρικός επιθετικός: Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

ΑΤΑΚΑΣ: Για ακόμη μία φορά ανήκει στον Στηβ Κιν, του οποίου η θέση κινδυνεύει όλο και περισσότερο από αγωνιστική σε αγωνιστική. Ο τεχνικός της Μπλάκμπερν δήλωσε μετά την συντριβή 7-1 από την Άρσεναλ: «Υπάρχει τρόπος να αντιδράσεις, όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Είτε νιώθεις θυμωμένος είτε ντροπιασμένος είτε και τα δύο. Αυτό σου δίνει το κίνητρο για να συνεχίσεις. Νομίζω ότι θα πρέπει να αναρωτηθούμε μεταξύ μας για αυτό που συνέβη».

ΓΚΟΛ: Ο Πέντερσεν πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στη συντριβή 7-1 της Μπλάκμπερν από την Άρσεναλ, όμως το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής ανήκει στον Παπίς Ντεμπά Σισέ. Ο Σενεγαλέζος στο ντεμπούτο με την Νιούκαστλ πέτυχε το νικητήριο γκολ της ομάδας του επί της Άστον Βίλα, κάνοντας το τελικό 2-1 στο 72'. Η... απόσβεση ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: «Ζω στο Άνφιλντ και είμαι πιο γρήγορος από τον Γκάρεθ Μπέιλ» έγραφε στον λογαριασμό του twitter που έφτιαξαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ για τον πιο διάσημο γάτο αυτή τη στιγμή στον πλανήτη!


ΧΡΥΣΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: Ο Σισέ άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες και οι Γουλβς έκαναν την ανατροπή στο «Λόφτους Ρόουντ» (2-1), όμως το βραβείο πηγαίνει αναμφίβολα στον Χάουαρντ. Ο τερματοφύλακας της Έβερτον έκανε απίστευτο λάθος, αφήνοντας κυριολεκτικά την μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του, με το γκολ να χρεώνεται στον Νέβιλ... Για καλή του τύχη, όμως ο Ανιτσέμπε έφερε το παιχνίδι με την Γουίγκαν στα ίσα στο 83' τα «ζαχαρωτά» πήραν τουλάχιστον τον βαθμό.




No comments:

Post a Comment